Pelletkachels

Met pelletkachels bespaart u tot 50% op uw stookkosten. Pellets zijn als brandstof goedkoper dan gas en mazout. Bovendien zal ook het milieu u dankbaar zijn. Arkwabo plaatst deze kachels met oog voor detail. De toestellen waarmee Arkwabo werkt staan allemaal stuk voor stuk voor kwaliteit.

 

Energiebesparend

Pellets zijn gemaakt van gerecycleerd houtafval zoals houtzaagsel. Ze geven een warmtevermogen van ongeveer 5kW per kilogram. Dat wil zeggen dat ze een warmtevermogen bevatten dat drie keer hoger ligt dan dat van brandhout.

 

pelletkachelMilieubewust

De houtpellets worden gemaakt van kapklare bomen. De hoeveelheid CO2 die hierbij vrijkomt is dezelfde als wanneer de boom zou blijven staan of wanneer die boom zou opgestookt worden in een houtkachel. Het verschil? De CO2 die ontstaat door het verbranden van pellets, wordt terug opgenomen door de bladeren van de bomen waardoor de boom zuurstof aanmaakt en verder kan groeien. Kortom: een evenwichtige cyclus die onschadelijk is voor het milieu.

 

Bij fossiele brandstoffen zoals olie of gas stijgt de CO2-concentratie gevaarlijk hoog. Bomen kunnen die uitstoot niet verwerken.

 

Wist u dat…

  • U keuze hebt uit verschillende modellen pelletkachels? Wij luisteren graag naar uw voorkeur.
  • Pelletkachels elektronisch regelbaar zijn… en met afstandbediening?
  • Pelletkachels makkelijk en snel te reinigen zijn?
  • Arkwabo graag bij u langskomt om uw woonsituatie te bekijken? Maak snel een afspraak!

 

Arkwabo | Renovatie en bouw

Toekomststraat 59
2260 WESTERLO

Contacteer Arkwabo

Tel.: 0496/897.372
E-mail: info@arkwabo.be

© 2018 http://www.arkwabo.be | Sitemap